Kelet felé nézünk - Exkluzív Dadahack interjú

2010.05.19. 12:15 syklist

Dadahack - TAP3 [vedd meg az albumot]

Nem kis teljesítmény egy fantasztikus és előremutató elektronikus albumot egyben fantasztikus és innovatív formában elkészíteni. Az az alkotási folyamat, amely egy kunyhóban kezdődött pár nyárral ezelőtt az esős svédországi Smaland-ban és amelyet két és fél évig találkozások, fájlcserék, csetelések, alkotás és végül arról szóló viták jellemezték, hogy a lehetséges 27 szám közül melyik legyen az a 7, amely a TAP3-ra kerül, ezúttal befejeződött. Sikerült elcsípnünk a Dadahack duó tagjait, hogy zenei törekvéseikről és az új, izglamas albumukról, a TAP3-ról beszélgessünk velük. Olvasás közben meg is hallgathatod az albumot összefoglaló mixüket a fenti lejátszó segítségével.

Minek neveznétek a zenéteket?
Post technó, neo-urban stargaze.

Hogyan jellemeznétek az alkotás folyamatát?
Kelet felé tekintünk - mind átvitt, mind konkrét értelemben. Az idei nyarat Hong Kong-ban fogom tölteni és hagyom, hogy a régió állandóan változó és táguló világa, múltjával és a 21. századi jövőjével együtt inspiráljon. A két kontinensen és távoli időzónák közötti létezés elő fogja segíteni az ötletek áramlását, e felől semmi kétségem.

Ti már mindketten alkotattok korábban, ez az első alkalom, hogy együttműködtetek?
Technikai ötleteket, tanácsokat és módszereket már hosszú évek óta cserélünk, de a Dadahack az első zenei kollaborációnk.

Hogyan születhettek meg az ötletek és hogyan váltak kész, befejezett számokká annak ellenére, hogy két különböző országban laktok?
A számok közül sok a Pete stockholmi stúdiójában tett látogatásaim során kezdtek el önálló életet élni. Például a Burnt Fox című szám esetében, a kezdeti ötletkezdemények alig felismerhetőek a jelenlegi formájukban. A zene több évig fejlődött - kísérleti jelleggel és egyben szükségszerűleg, mivel a napi munkánk (munka más zenészekkel/producerkedés/rendezés) megkövetelte, hogy a zenén és a hangzáson nagyon gyorsan dolgozzunk. A Dadahack lehetővé teszi számunkra, hogy az ötleteinket és munkamódszereinket kitágítsuk, amennyire csak tőlünk telik.

Meséljetek a TAP3 készülékéről és hogy milyen elképzelés áll mögötte!
Mindkettőnk fantáziáját megmozgatják a szép vagy érdekes tárgyak és úgy éreztük, hogy a zenénket szeretnénk különleges és egyedi módon tálalni. ötletünk és emlékünk fűződik a kazettákhoz, ugyanakkor a zenét nagyon is kortárs módon fogyasztjuk. Úgy gondoljuk, hogy a TAP3 készüléke egyszerre kínál bepillantást a múltba és a jövőbe ugyanúgy, ahogy az elektronikus zene is visszatekint a korai mesterekre és kísérletezőkre, miközben új technológiákkal egyre inkább kitolja a határait.

Mi az, amit a kiadvánnyal megpróbáltatok elérni?
Megteremteni a Dadahack, zenénk és stílusunk ismeretségét. Eladni néhány TAP3 kazettát. Zenét adni (lehetőleg eladni) és belépni a dj-világba. Néhány együttműködés és vendégszereplés is jó lenne. És természetesen további hasonló klisék...

Hogyan tovább?
Apparatjik remix, a TAP3 ambient verziója, R.Fm DJ mix. TAP3.1

Szólj hozzá!

Címkék: interjú zsongás dadahack

A bejegyzés trackback címe:

https://apc.blog.hu/api/trackback/id/tr622015173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása