Tulipán nyílt DJ Pozsi lefoglalt laptopjából

2010.07.17. 17:16 Simon Iddol

Pozsi & Basic ft. Bonkáló Éva - Tulipán [mp3]

mindenki emlékszik DJ Pozsi és legfoglalt laptopjának történetére
Pozsi többszörös DMC bajnokként nyilván nem ilyen hirnévre vágyott
és nagyon megviselték a történtek
azonban igazi zenészként a kutyaharapást szőrével gyógymódot alkalmazta
és vadonatúj dalát általunk küldi mindenkinek

(Pozsi és Basic együtt készítette 2006-ban az MTV eddigi legjobb arculatának a zenéjét, a dalokban akkor és most is Bonkáló Éva népdalénekesnő működött közre, aki nem más mint Pozsi édesanyja.)

393 komment

Címkék: mp3 basic még legális dj pozsi bonkáló éva

A bejegyzés trackback címe:

https://apc.blog.hu/api/trackback/id/tr962157541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Callidus 2010.07.18. 22:18:12

Pozsi jo a muzsika.. Igy tovabb! Ne hagyd hogy elszivjak a levegot eloled. A jovo a tied. Es a tobbi alkotoe.

Fake_ID 2010.07.18. 23:22:42

Sziasztok!

Nem, mintha fontos lenne a ki nem fizetett zeneletöltések és azok nyilvános játszásának megítélése szempontjából, de nem tudok szó nélkül elmenni egy előbbi commentben használt jelző mellett. Jóval lentebb valaki azt írta Dj Pozsról, hogy NONAME DJ.
– Hangsúlyozom, az eset megítélését tekintve, hót-halál-tökmindegy, hogy Sasha-t vagy épp Dj Gipsz Józsit találta meg a nagytiszteletű HAMASZ. Így nincs értelme az említett eposzi jelző használatának sem. Aki használta, tudatosan tette. Hogy miért..?
Azon kívül, hogy az elmúlt 15 évben folyamatosan játszik, 2006-2007-2008-ban jelentős szerepet vállalva közreműködött az MTV1 arculati elemei hanganyagának elkészítésében, 1999 Jazz+Az Remix; 2000 Animal Cannibals REMIX, volt az UP! Dj-e, az Animal Cannibals Dj-e, egy rakás versenyt nyert, stb.stb. (bővebben: djpozsi.com/post/437834514/dj-pozsi), de ez mind tök mindegy, jó Dj és kurvajól scratchel. Egy szó, mint 100, a legkevésbé sem noname dj, maximum nem mainstream (ahogy a setjeihez sem a minstreamből válogat).
Így, azt gondolom, hogy aki azt írja róla, hogy NONAME, az csak a mainstream dj-ket ismeri, így az ízlését is minősíti és tanúbizonyságot tesz tájékozatlanságáról, vagy egyszerűen rosszindulatú, esetleg mindkettő.

Fake_ID 2010.07.18. 23:52:54

Igazságosság, arányosság, lóláb:
Dj Pozsinak van kb. 4500-5000 lemeze. Ez, azt jelenti, hogy 8-10M,- Forintot költött eddig vinyl-re. Ez, olyan 20-25.000 db MP3 letöltés ára. Ez a pénz tuti, a rajtuk lévő zenék előállításában, kiadásában, forgalmazásában, stb. részt vevő stábnak ment.
Ha valakinek van 35.000 db mp3-a illegális letöltésekből, de vesz egy matricát a laptopjára (nagyságrendileg 90.000,-Ft/év) játszhatja azokat és békén hagyják, míg Dj Pozsit a fent írt összeg kifizetése után is megb@<#˘hatják? Jól van ez így?
Hol van az évi 90E a 8-10M-hoz? Akkor ki az, aki lop?
Nem szeretnék szerecsent mosdatni, ha valaki pénzt kap azért, hogy más zenéjét játssza, akkor a valaki, kell fizessen, ha áttételesen is, a más-nak. Ez tiszta sor de remélem, a fentiek is mérlegelésre kerülnek majd, Pozsi ügyének hivatalos megítélésekor.

Fake_ID 2010.07.19. 00:48:28

Mi számít illegális másolatnak? Vajon illegális másolat-e egy 56Kbps-s fos minőségű (vagy 56Kbps-ról felkonvertált wav) és eleve torz stream-ből felvett zenerészlet? Nálam rendszeresen előfordul, hogy a winampon megy egy online radio streamje, miközben pl. tusolok. Megtetszik, kiszaladok, elindítok egy felvételt és mire leállítom (tus után) más dj set megy és annak a nevét írja ki a fileinfo. Így nem tudok rákeresni a tracklistre a neten, hogy kibogarásszam a nekem tetsző nóta előadóját és címét. Mi marad ezután nekem? Egy alig élvezhető (de a feelinget magában hordozó) mp3. Ezt közönség előtt játszani nem lehet, hallgatni is keserves, max. arra jó, hogy megmutassam ismerősöknek, menyire durva zene és megkérdezzem, esetleg ismerik-e? Ráadásul az eleje és a vége sincs meg az átkeverés miatt. Ez egy illegális másolat lenne? Mi a definíciója az illegális másolatnak? formátum/bitrate/szubjektív élvezhetőség/stb.-beli definíciók kellenének. Ez kb. olyan, mintha lenne egy kópiám a Mona Lisa-ról és lecsuknának, mert elloptam. Feltételezem, hogy Pozsi gépén is a túlnyomó részt ilyen mp3-ak voltak.
Ha minden adathordozó árába be van építve a jogdíj (ez ezer új kérdést vet fel, persze), jelzi ezt az ARTISJUS matrica, akkor mi az, hogy illegális másolat?
Ha egy mahaszmatricás dj játszhat „illegális” mp3-akat, akkor Dj Pozsi gépén miért zavaz arja őket ugyanolyan „ilegális” másolat megléte? Nem kellene szőrözni a laptop átvizsgálásával, hanemg egyszerűen mekellene vele vetetni a #&@>matricát, amennyiben a differencia specifikum a felhasználásmód, azaz magáncélúság vagy a nyilvános bemutatás. Minek a laptop átvizsgálás? Nekem a laptop lefoglalás miatt az az érzésem, hogy rá akarnak ijeszteni a kiszemelt Dj-re, átmenetileg ellehetetlenítik a munkáját, így kényszerítve őt a védelmi pénz befizetésére.
A mahasznak fizetendő éves díj hová megy? Amennyiben a mahasz kapcsolatban áll nemzetközi szerzői jogvédő intézményekkel és nekik továbbküldi az éves díjakból befolyt összeg bizonyos részét (nyilván a Dj-k által leadott playlistek alapján) akkor véleményem szerint egy legitim szervezet és minden dj tagja kell legyen. (Ugyanakkor nem értem, ezt miért nem az Artisjus bonyolítja.) De amennyiben ez nincs így, akkor csak védelmi pénz, amit a Dj-k befizetnek.

Fake_ID 2010.07.19. 01:23:03

még valami:
Kirekeszteni mindenkit, aki kirekesztő!
Kirekeszteni azokat is, akik nem rekesztik ki a kirekesztőket!

Kyletroy 2010.07.19. 19:50:41

@stadtkind:

Nem értem az érved, bocs. Aki adottságainál fogva (!) nem képes előadni azt, amit adott esetben jó ízléssel, tehetséggel összerakott, az a maga módján (Ableton, stb...) miért nem adhatja át az arra vevő közönségnek? (plusz mondjuk elektronikus zenék esetén, ahol egy midis szintivel megvezérlem az elektronikus hangszereket, esetleg laptopot, mennyivel tekinthető virtuózabbnak??? kütyü - kütyü)

A DJ-k és bevétel témát sem értem. Ha a DJ a saját dolgait rakja, akkor a bevétel csak ő magát kellene illesse.
Ha más dolgait játssza, akkor az a mai világban nem feltétlenül jelent rosszat a szerzőnek, ugyanis a zeneeladás, mint olyan tulajdonképpen megszűnőben van. A szerzők/előadók abból élnek, hogy népszerűek és meghívják őket esetleg élőben. Ehhez az kell, hogy a rádiók (akik fizetik a jogdíjakat) meg a DJ-k játsszák őket. A DJ egy kurva jó reklám felület a szerzőknek (ezért is bocsájtják sokan ingyen /amit a mahasz meg akar sarcolni?!/ a rendelkezésükre a promo zenéket). Mindenki jól jár ha senki nem fizet a másiknak, akkor is. (a dj a buli miatt kap pénzt (mellesleg higgyétek el a néhány "sztáron" kívül nem nagy összeg), a szerző/előadó meg ott kaszál, hogy megismerik és élőben meghívják.

Az, hogy néhány szerencsétlent (pl D. Guetta pl) képes egy rakás ostoba annyira hipe-olni, hogy a Sound fő napján a nagyszínpadra (ahol komplett - akár elektronikus zenét játszó - zenekaroknak lenne helye) kiállhat 2 cd játszóval, nem a DJ hibája, hanem a setét tömegeké, meg aki megeteti velük, illetve ezek után negyed pénzből be-bookolja.

Mária néni, Te is reagáltál, de teljesen indifferens, mert 1. vagy provokálsz, vagy 2. rém korlátolt vagy, akiket csak szánni tudok.

Callidus 2010.07.19. 19:56:36

@Kyletroy:

Well said. Az utolso mondat kivetelevel.

Kyletroy 2010.07.19. 21:43:54

@Callidus:
Csak kíváncsiságból, mi a gond az utolsó mondattal?

Callidus 2010.07.19. 22:01:39

Nem a temarol szol, es pont abba a mederbe tereli a kommenteket ami a tema elbagatelizalasahoz kivalo.
Ez a celja annak akit ennek a temanak a feszegetese kenyelmetlenul erint.
Igy lehet mondani azt hogy "itt szemelyeskedo iskolasgyerekek obegatnak, semmi komoly osztalyvezeto elvtars. Mehet meg a buli, lenyelik meg egy darabig"

Callidus 2010.07.19. 22:10:36

Szerintem az internetben ennel komolyabb erok rejlenek. Minel fejlettebb egy tarsadalom annal inkabb.
Kerdes Magyarorszag mennyire fejlett.
Tortenik valami hogy az ilyen internet hatasara felszinre bukkano anomaliak megszunjenek, vagy a gondolkozok tovabb gubbasztanak a lakasaik melyen addig mikorra mar a parizerre sem futja az ugyeskedoktol, es a lemaradas tenyleg behozhatatlanna valik.

Kyletroy 2010.07.19. 22:31:41

@Callidus:

Ha arra vonatkozott a megjegyzés, hogy M nénit inkább ignorálni lenne célszerű, teljesen igazat adok (bár néha nehéz önuralmat gyakorolni, amikor valaki ilyen.... ilyen.
Azt viszont csak a margóra jegyzem meg, hogy hozzászólásaid egy részében kifejezetten az ő hozzászólásaira reagáltál.

Kyletroy 2010.07.19. 22:46:16

@Callidus:

Sajnos a válasz - tapasztalataim alapján - nem kérdés számomra. Még az ismeretségi körömben is több elképesztően szűk látókörű, intoleráns, ember van. Az ilyenek meg vannak győződve arról, hogy kizárólag az általuk meghatározott értékek léteznek, amik azon kívül esnek azok elítélendők, nem is túl szélsőséges esetben üldözendők.
Gyakori társszindrómájuk a képmutatás és a kettős mérce.
A példámban tanult emberről beszélek.

Ehhez vegyük hozzá a tanulatlan (de helyesebb, ha úgy fogalmazunk tájékozatlan) tömegeket és az őket jellemző birkaeffektust. Emellett, az elsőként említett típus remekül tudja (meg)vezetni az utóbbiakat.

... és többségben vannak, nem vagyok optimista.

Callidus 2010.07.19. 22:57:38

Szerintem magyarorszagon nagyreszt az emberekbe oltottfelelem amivel operalnak. A regi partallami rendszeres "valami bajom lehet, maradok inkabb fu alatt mentalitas. Mert ha mast nem ramkuldik az apeh et, kinek hianyzik a baj" szindroma.
Plusz azzal hogy sajnos nagyon kevesen beszelnek nyelveket. Ez sokat javult az elmult evekben, de meg mindig egyfajta "belpiacos informacioaramlas" van, mert kevesen olvasnak mas nyelven igy az jut korbe amit lefordit valaki, es leroviditve cikket keszit belole.

Ennek a fentartasa sok embernek erdeke.

Latod a cikkben emlitett Jeszenszky nem is olyan regen meg azthitte hogy nem veszi eszre senki hogy a wired cikket lemasolja es ujrakozli. Erted: "nagy copyrightos", masol. Es meg mindig akcioban azota is. Abszurdia.

Kyletroy 2010.07.19. 23:22:27

@Callidus:

Van valami ilyen beidegződés, nem tagadom, de inkább azt a belterjességet látom hibának, amit később említesz és ebben a nagyvilági publikációk olvasásának hiányát én is alapvetőnek gondolom.
Megfigyelhető, hogy mennyire megváltozik azok gondolkodása, akiknek van szerencséjük "nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű" országban rövidebb-hosszabb időt eltölteni. (ha már a gondolatmenetednél tartunk)

Hogyne érteném, gyönyörű volt már akkor is. Pont ez a lényeg. Le lett tesztelve ez a nép már rég és megállapíttatott, hogy bármit meg lehet tenni vele.
Normális helyen egy ilyen sztori olyan szinten devalválja az illetőt, hogy - legalábbis hasonló témában - többet egy lélek nem veszi komolyan. Nálunk... uram bátyám ország... kit érdekel 30-40 kommentelő?

Mária néni 2010.07.20. 12:39:20

Nem társadalomfilozófia, jogtudomány és esztétika kell, hanem egyszerűen betartani a törvényeket. Attól, hogy valaki laptop-buzi, még nem áll a törvények felett. kevesebb pofázás, több kötelességtudat, és minden rendben lesz.
Ennyire egyszerű.

Mária néni 2010.07.20. 12:44:17

Megmondaná valaki, hogy mennyivel gyarapszik a GDP, ha egy noname-laptop-DJ összegányol pár MP3-at?

Simon Iddol · http://apc.blog.hu 2010.07.20. 12:50:46

@Mária néni: nem örülök neki hogy megint itt vagy és kezded a provokálást, amit eddig műveltél az nagyon szomorú, csak azért nem tiltottalak ki mert mindenkinek joga van elmondani amit akar, még ha te vissza is élsz ezzel a joggal. Kérlek használj normális hangnemet és ne ezt a bicskanyitogató stílust.

Mária néni 2010.07.20. 12:59:00

@Simon Iddol: Az, hogy te minek ösülsz, az a te emocionális beállítottságod kérdése, nem releváncs a témát illetően.

Az, hogy engem fenyegetsz kitiltással, és nem azokat, akik káronkodnak, szitkozódnak, gyalázkodnak, az viszont a morális beállítottságodat tükrözi.

Az ellenvélemények lesöprése pedig arra vall, hogy tanulnod kell a demokráciát (ha még nem késő)

A kérdésem viszont az, hogy mennyit tesz a GDP-hez egy DJ tevékenysége?

Simon Iddol · http://apc.blog.hu 2010.07.20. 13:12:43

@Mária néni: én nem fenyegetlek. az eddigi tevékenységed alapján már rég megérett volna a kitiltás és mégsem tettem meg. a sértő hangnemet te kezdted már a legelső kommenteddel.

álnéven pár napja létrehozott fake acconttal provokálni és hülyeségeket beszélni nem nagy kunszt

az ügyet nem ismered és/vagy nem akarod megismerni, hozzászólni érdemben nem szólsz hozzá csak sértegetsz és gyalázkodsz

normális hangnemben kérdezve biztos kapnál is választ a kérdéseidre

ez a stílus amit művelsz nem illik ide. pont.

Mária néni 2010.07.20. 13:19:36

@Simon Iddol:

Nem láttam, hogy erre a hozzászólásra reagáltál volna:
" Airnold · kotyvasz.blog.hu/ 2010.07.17. 22:57:39
@Mária néni: Inkább kussolj. Ostoba vagy. "

Mária néni 2010.07.20. 13:21:40

Erre sem láttam reakciót:
"netfox 2010.07.18. 01:32:56
@Mária néni: Jeszi? Te vagy az, te kis buzi? "

Mária néni 2010.07.20. 13:23:12

...meg erre se reagáltál:
"inci-finci 2010.07.18. 11:16:06
@Mária néni: seggszpírre nem tudtál semmit mondani szottyadt punci :D "

Simon Iddol · http://apc.blog.hu 2010.07.20. 13:23:32

@Mária néni: te provokáltál végig mindenkit, ne csodálkozz ha mások is a te stílusodban reagálnak

Mária néni 2010.07.20. 13:24:38

Nics kedvem többet keresni, ennyi is elég, hogy bizonyítsam elfogultságodat, és az általad alkalmazott kettős mércét.
A demokrácia legnagyobb dicsőségére, gondolom.

Mária néni 2010.07.20. 13:26:06

@Simon Iddol:
A kérdésem az, hogy milért nem figyelmeztetted azokat, akik trágár, aljas megjegyzéseket tettek? megmondjam? mert velük értesz egyet.

ismerd el, hogy nincs igazad, kirekesztő vagy, aki kettős mércét használ.

Simon Iddol · http://apc.blog.hu 2010.07.20. 13:27:56

@Mária néni: mégegszer szívesen elmondom

te provokáltál végig mindenkit, ne csodálkozz ha mások is a te stílusodban reagálnak

egy hat napos fikázásra létrehozott kamunickkel hősködsz, mégsem vagy kitiltva, ahogy senki sem
azért figyelmeztetlek téged mert te kezdted

Mária néni 2010.07.20. 13:32:33

@Simon Iddol: Abban a súlyos féleértésben vagy, hogy egy fórumon mindenkinek egyet kell érteni. Azt hiszed, hogy azért, mert valakinek a véleménye a kisebbséghez tartozik, azért már az egyént is eliminálni kell.
Attól, hogy a többségnek van valamilyen véleménye, még nem biztos, hogy a kisebbségnek - akár egy személynek is - nincs igaza.
Attól, hogy valakinek nem tetszik a véleménye, még nem kell megalázni, kitiltani, eliminálni.
Ezt tanulnotok kellene, mert még a végén valaki azt hiszi, hogy demokrácia-ellenes, kirekesztő, diktatórikus, fasisztoid magatartást tanúsít a komániátok.

Mária néni 2010.07.20. 13:34:03

...aról nem is beszélve, hogy Magyarországon provokációnak számít, ha valaki egyetért a hatóságokkal, és a jogkövető magatartást támogatja?

Simon Iddol · http://apc.blog.hu 2010.07.20. 13:37:48

@Mária néni: :)

kérlek ne magyarázd félre amit írtam

mindenkinek lehet véleménye és mindenki el is mondhatja, ezért is engedtem az ámokfutásodat,

DE
ez a stílus az nem elfogadható. te sokkal értelmesebb vagy attól amit mutatsz és ha így akarsz kommunikálni akkor annak biztos van oka, ám ha tovább akarsz erről ilyen stílusban gyalázkodni akkor indíts egy saját blogot és ott fröccsögj

Callidus 2010.07.20. 15:38:30

@Mária néni / Jeszenszky / berkommentelo. (a megfelelo alahuzando)

A te egy kisebbseg velemenyet akarod itt reprezentalni, noha egyetlen egy masik kommentelo sem volt meg csak hasonlo velemenyen se.
Es ez minden a temaban megjeleno cikknel igy van. Csak ezert vesztegetem az idomet itt hogy erre legalabb felhivjam a figyelmet a nagykozonsegnek.

Ha mindenaron szabotalni akarod ezeket a cikkeket, akkor legalabb regelj be masik 3-4 nevet hogy hitelesebbnek hasson, mert ez igy nagyon nyilvanvalo.

Ettol fuggetlenul a tema tovabbra is piti bunozes a torvenyi kiskapukat bogaraszo olcso ugyeskedok modjan.

Ne gyere nekem a GDP vel mert teged az orszag a legkevesbe erdekel. Ti teszitek ilyenne, a tobbi meg hagyja. Remelem mar nem sokaig.

Callidus 2010.07.20. 15:46:15

Tovabbra is fentartom az allitasomat, hogy a gittegylet kozvetlen sleppje az egyetlen haszonelvezoje ennek a kisstilu csalasnak amit muveltek.

En lennek a legboldogabb ha valaki bebizonyitana hogy ez nem igy van.

Am sem Maria neninek, sem Jeszenszky koleganak nem sikerult meg az ugyveddel fenyegetozesen kivul massal elojonni.

Azt pedig hogy nekem cimezve szinte sose jon valasz toletek, boknak veszem. Tudom hogy nehez vitatkozni valakivel akit se megfelemliteni, se bullshittel meggyozni nem lehet.

Tenyeket szeretnek. Valodi, bizonyithato, kovetheto ellenorizheto tenyeket. Vedd meg az allaspontodat, Gyozz meg hogy produktiv, es hasznos amit teszel. Ha sikerul, segitek meggyozni mindenkit. (es en a VPOP nelkul dolgozom)

Callidus 2010.07.20. 15:54:18

Ha azonban nem sikerul ezt osszehozni, akkor segitek abban is szivesen hogy milyen iranyba lenne erdemes ezt a nyilvanvaloan szamottevo szellemi, es fizikai energiat forditani.
Letezik olyan irany amivel te se lennel kopocsesze, es meg penzt is kereshetnel (joval tobbet mint a 300 fontok lehuzasa) plusz jarulekos eredmenykent az orszag is felkerulhetne a vilagterkepre.
Tudom-tudom mar most is ott van. Bulgaria mellett.
Buszke vagy ra?

Tehetsz ellene. Te is, es mindenki.

Csak at kell valtani write only bol, read and write ba.

Mária néni 2010.07.20. 16:20:12

@Callidus:
Ha figyelmesen olvastál volna, akkor láttad volna, hogy többen is csatlakoztak a véleményemhez. Szánalmas dolog, amikor valaki tört angolsággal próbálja mondanivalóját színesíteni.
Jó tanácsra nincs szükségem azzal kapcsolatban, hogy hogyan keressek pénzt. Az én bevételeim legálisak és megfelelő mértékű. Viszont szánalmas a sivalkodás, amikor valakit 90.000,- Ft befizetésre késztetnek. Ennyire pitiáner ember inkább ne nyilatkozzon, hanem lapítson.

Callidus 2010.07.20. 20:38:08

@Mária néni: Ha jol latom a valosaghoz megint nem kerultunk kozelebb annal hogy magadat akarod ideoda kategorizalni osi magyar szokas szerint.
Attol hogy valaki fejere probalsz allni nem leszel magasabb.

Ne velem vitatkozz, hanem azzal amit mondtam.
Nem erdekel mit gondolsz rolam, vagy barkirol, meg a kilencvenezer forintos problemairol.
Az erdekel hogy mennyire tartod eloremutatonak ezt a fajta "adonemet". Hol van itt a fejlodes, a jobba tetel?

Mert arra vonatkozoan latok bizonyitekokat hogy ez milyen negativ kovetkezmenyekkel jar. Ezert vagyok itt.

De a pozitiv oldalat, meg mindig nem latom.

Ertelmes tarsalgas helyett dacos gogot latok, ami sehova nem vezet mint latod.

A tema tovabbra is emlekeztetoul:

Ervek-tenyek bemutatasa a Jeszenszky fele extra ado bevezetese mellett, szakmailag es NEMZETKOZI SZINTEN IS ELLENORIZHETOEN, vedhetoen, nem a magyar szabalyozas elavultsagat kihasznalva, lozungokkal megtamogatva.
Ha ez megvan utanna johet a pontos levezetese az ebbol befolyo penzek elosztasanak, jogszerusegenek, es mindenekelott ERTELMENEK, hosszu tavu pozitiv hatasainak elemzesevel.

a hoborges nem erdekel. fejlodni szeretnenk.

Callidus 2010.07.20. 20:49:32

Varj. Segitek.
Peldaul ilyesmi:

"A Volt fesztivalon tortent fellepesunk azt eredmenyezte hogy a korszeru magyar jogvedo szabalyozasrol tudomast szerzett az angol torvenyhozas es lemasolta azt. Egy magyarorszagon mar regen gyakorlatta valt ellenorzes soran a nepszeru angol lemezlovas eszkozeit is ellenorizte a Jeszenszky Zsolt jegyezte MAHASZ kommando.
Az angol lemezlovas meglepetten ismerkedett a magyar torvenyek ilyen komoly fejlettsegevel, es orommel fizette be a MAHASZ szakembereinek a 90.000 forintos legalizalasi adot. Tudta hogy ez az osszeg eljut az osszes zenehez, es ez eredmenyezte a magyarorszagon megfigyelt hihetetlen fejlodest aminek eredmenyekeppen a magyar eloadok meltan elismertek szerte a vilagban. Egyszeru otlet, vilagsiker. Azota a twitteren mutatja be a modszert a vilagnak, es onkent segit az ado nemzetkozive teteleben.

Callidus 2010.07.20. 21:04:21

ez jo sztori lenne.. meg valami megnyito vagy valami ujdonsag bemutatasa a begyujtott penzekbol.. Barmi..

Kyletroy 2010.07.21. 17:38:15

Többször felmerült M. néni érvei közt, a törvényesség kérdése. Ezzel kapcsolatban örülnék a következőket jegyezném meg:

1. Alkotmányos (mint a hierarchiában legmagasabb szintű törvény) jog az ártatlanság vélelme.
2. Ha minden esetben eldönthető lenne a bűnösség kérdése, akkor nem lenne szükség bíróságra (ami elbírálja ugye az adott esetet). A törvénysértés nem minden esetben egyértelmű, mint mondjuk egy piros lámpán áthaladás!
3. Az, hogy valaki aki egy adott zeneműnek nem jogtulajdonosa, mégis pénz kér érte, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez törvényes! (ha valaki venné a fáradságot (remélem meg fog történni) és a legfelsőbb szintekig (LB, AB akár) végigvinne egy ilyen peres ügye, mint precedens, nem vagyok meggyőződve, hogy a MAHASZ jönne ki győztesen (ettől függetlenül, nem ment még ki bezárni a rendőrség, jogtalan bevétel szerzés címen... pedig miért ne tehetné ilyen alapon??? majd bizonyítsa később, hogy igaza volt)
4. Az előző jogtalansági kérdéshez tartozik, hogy az éves 90000-es díj, amit önkényesen határozott meg egy hazai szervezet, legálisan teszi-e törvényessé a korlátlan letöltést/bemutatást, olyan előadók esetében pláne, akik nem is szerződtek a MAHASZ-al? Biztos, hogy törvényes ez??? Hangsúlyozom, nem a szabályzás jó/rossz mivolta a kérdés, hanem az, hogy egyáltalán törvényes-e!

Más: a jogi kérdéseken túl:

Ki, hogy vesz részt ebben a folyamatban:

Előadó, szerző: elkészíti a művet. Ezzel sehova nem jutott, kiadni szinte felesleges mondjuk CD, vagy hasonló módon a művet, mert nincs már piaca. Szüksége van a promóra. Itt jön képbe pl a rádió, aki játssza, reklámozza őt. A rádió fizeti a nagy pénzeket a zenei műsorszórás után (persze, ha jókat válogat ő is jól jár, mert nő a hallgatottság, ergo kölcsönös haszon)
A másik reklámozó, aki megismerteti a közönséggel a művet a DJ, aki játssza, egy olyan helyen, ahol szintén fizetnek a zeneszolgáltatásért az Artisjus-nak (a hely üzemeltetője)! A DJ gázsit kap, az előadó reklámot (ami később elő fellépési lehetőséget jelent neki, ami számára az igazi bevétel), a hely pedig fogyasztó közönséget.
Erre jön még a DJ-ket sújtó sáp. Miért??

Nem kérem, hogy pl M.néni reagáljon, max örülnék, ha érdemben megtenné a fentiekre (ellen)érvelve.

Mária néni 2010.07.21. 17:44:12

@Kyletroy:
Már többször elmondtam, hogy ez laptop-buheráló kispályásnak nem kell alkotmányjogászkodnia, itt nem gigászok harcáról van szó. Ez kispályás dolog, nem kell ennyire smucignak lenni. Be kell fizetni az a kis pénzt, aztán lehet diszkózni, ha már nem megy semmi más értelmes munka.
ha meg valaki megszegi a törvényt, legalább annyi tartás legyen benne, hogy fizessen, mint a katonatiszt, ne nyivákoljon. Nem lehet valaki ennyire ruppótlan.

Kyletroy 2010.07.21. 18:22:06

@Mária néni:
Ugye nem sértődsz meg, ha azt mondom, hogy nehéz veled érdemi vitába bonyolódni, mert nem a felvetésekre reagálsz.

Azt megítélni, hogy valaki hogyan, miként szórakoztatja a közönséget és ehhez mennyi a hozzáadott értéke, teljesen szubjektív. El tudom fogadni, hogy számodra ennek értéke konvergál a 0-hoz. Ezzel semmi baj, sokan sokféleképp vélekedünk dolgokról.
Az, hogy kinek mit kellene(!) csinálnia szintén csak egy vélemény lehet a részedről, amit - szemben pl velem - Te érvek alátámasztásának mellőzésével alakítottál ki. Ez sem gond, csak értelmetlenné teszi a vitát.
Egy dologban biztos lehetsz. Az adott kérdést 100%-hogy nem törvény (amit az országgyűlés hoz), de még csak nem is kormány rendelet (amit pedig a kormány) szabályozza. Nincs ilyen jogszabály. Ha ennél alacsonyabb szintű szabályzó van esetleg érvényben (amit egy társadalmi szervezet alkotott), nem feltétlenül jelenti, hogy megfelel a mai magyar törvényeknek, alkotmánynak.
Fejtegethetném a "ruppótlanság" kérdését, de nem tudom, érdemes-e belemennem. A fesztiválokon a DJ-k többségét (gondolok itt kisebb színpadokon, sátrakban fellépőkre) vagy egyáltalán nem (örüljön, h fesztiválon játszhat címen), vagy igen csekély mértékben díjazzák. A szigeten pl a nagyobb színpadok előadóit (beleértve dj-ket) fizeti csak a Sziget, a többit a kisebb helyszín vendéglátói gazdálkodják ki.
Általánosságban is elmondható, hogy a - számomra gagyi - mainstream dj-ken (Bárány, Newl, stb...) kívül, akik mind tagjai Jeszenszky holdudvarának igen keveset keresnek egy-gy bulin 10-15 Ft/ kb 8 óra.
Egy DJ ebből adózik (amelyik nem teszi azt büntessék meg) és hasznot hajt az előadónak, és a helynek is, amely az adózás mellett fizeti az Artisjus-nak a jogdíjat, amiért zenét szolgáltat.

Az etikai részére (ruppótlanság pl) Megkérdezem: miért ennyire kapzsi a MAHASZ, hogy az üres hanghordozókban foglalt díjon felül, illetve az eleve befizetett jogdíjon felül pénzt szed, olyan előadók lejátszása miatt, melyekkel szerződése sincs?
Illetve sokadszorra: mennyire etikus, hogy egy magyar szervezet a mai magyar szabályzásnak ellentmondva, egy éves fix összegért kvázi legalizálja a letöltött/másolt zenék lejátszásának jogát, korlátlan mennyiségben és olyan előadók nevében, akikhez közük sincs?

mizrolist 2010.07.21. 18:33:38

@Mária néni: meglepődnél, ha találkoznál egy jogász végzettségű dj-vel?

Mária néni 2010.07.21. 18:37:08

@mizrolist: Nem dodálkoznék, ismerve azt, hogy mennyire lecsúszott a jogi végzettség presztizse. Mivel már fű-fa képez jogászt (Nyíregyháza, Miskolc (!) és még más főiskolák), nem meglepő, hogy az évente ezerszámra felavatott "jogászok" nemcsak bűnözőnek mennek el, hanem DJ-nek is.

thrill 2010.07.21. 19:55:57

@Mária néni:
Vettem a fáradtságot és összegyűjtöttem pár hozzászólásodat. Csak egy pár gyöngyszem, hogy lám lehet gyűjteni személyeskedő és sértő kommenteket a részedről is:

2010.07.17. 22:59:01
@Airnold: Nekem csörögsz, papírzacskó?

2010.07.17. 23:00:38
@rajaram: egy tolvaj diszkós? Meg a hajléktalanok és a szipusok is, igaz? :-D

2010.07.18. 00:36:28
@stadtkind: Jól nyomod! Minden hülyegyereke össze tud gányolni a laptopján egy ingyenes progival őár mp3-at, attól még nem zenész.

2010.07.18. 00:45:47
@mokas_gizi: Kinek számoljanak el? neked? vagy a többi kalóznak?

2010.07.18. 01:08:00
@mokas_gizi:
És ki nem szarja le, hogy ki mit másol, főleg meg azt magasról, hogy te mit gányolsz a gépeddel. Legfeljeb anyád, ha már túl sokat csorgatod a nyáladat a pornón...

Talán ennyi elég is lesz, a többit megtalálja aki akarja. Szóval nem kéne mártírkodni, ahogy előttem már írták, csak azt kapod, ami az ilyen hangnem után "jár". Az most egy dolog hogy igazad van-e vagy sem, de a lényeg hogy minősíthetetlen hangnemben fröcsögsz, az érdemben felvetett dolgokra nem válaszolsz, holott több ízben is kiderült hogy a témában nem igazán vagy jártas, továbbá elfogult vagy.

Egy dologra lennék csak kíváncsi: Ha valakinek ennyire nagy a szája és karakán véleménye van, vajon miért is nem mer kiállni az emberek elé a maga valójában, és miért is rejtőzik egy gyenge álnév mögé. Mi a cél? Kiengeded a gőzt mert otthon vagy a melóhelyen nagy a feszkó? Gyermekkori trauma? vagy csak szimplán élvezed ha beleköthestz másokba? Hmmm?
(arra nem várok választ, hogy az olyan dolgokra miért nem válaszolsz, amikkel egyértelűen beégtél, mert erre úgysem fogsz reagálni).

Mária néni 2010.07.21. 20:22:59

@thrill: " miért is rejtőzik egy gyenge álnév mögé"
Biztos nem figyeltem, de nem látom a te neved és a pontos címedet igazolványképpen, ami alapján engem kérdőre vonhatnál.

thrill 2010.07.21. 20:45:30

@Mária néni:
Én ezt a nicket már elég régen használom, nem a napokban regeltem mint te, vannak is ez alapján ismernek. Mellesleg itt nem rólam van szó, hanem rólad. Nem én vagyok aki a napopkban regisztrált, szándékosan kamu nickkel, hogy aztán különféle fórumokban uszítson. Az én nevem és kilétem egyébként sem érdekelné az embereket, a tiéd viszont annál inkább, hiszen véleményed van, mégpedig ami ütközik mindenki máséval. Ki lehet állni tehát eléjük. Vagy ehhez már túl gyáva vagy? Gyerünk, hol lehet veled találkozni, vitatkozni? Most légy nagy legény, ne az internet nételensége mögé bújva...

thrill 2010.07.21. 20:46:54

@Mária néni:
Mellesleg jellemző: a felvetésekre megint nem reagáltál - a durva és személyeskedő kommenteket meg nyilván én hamisítottam és még véletlenül sem te írtad ugye?

Callidus 2010.07.21. 20:49:07

@Mária néni: Az utolso 2 hozzaszolasod alapjan, tenyleg nem vagyunk egy kategoria.

Bar ezt bizonyitod azzal hogy erdemben nem reagalsz semmilyen felvetesemre, mitobb mar a szemelyeskedessel sem mersz nekem tamadni, aminek azert orulok mert ezt a hatosagokkal valo fenyegetes nelkul is elertem.

Kerdes hogy a megbizod (vagy tukorkeped) Jeszenszky Zsolt erre miert nem kepes?
Talan az altala alkalmazott rendszer anomaliara tenyleg nincs ertelmes magyarazat? Ezert kell szerencsetlen amator zeneszeket bakkancsokkal felelemben tartani?
Bakkancsokkal, amik elfutnak mar egy kozepesen ismert kulfodli eloado elol is?
Raadasul ezek a primitiv kommentelos varazslasok...
Valami tenyleg nincs rendben.

Callidus 2010.07.21. 20:56:38

Azt viszont szivbol sajnalom hogy ertelmes felvetes, esetleg uj otlet, megoldas, fejlodes nem tortent.

Csak egy ujjabb szajkarate, amire az idomet vesztegettem.

Bizom benne hogy hamarosan eljon az ido amikor az orruk alatt mormogoknak tenyleg eleguk lesz, es tesznek valamit az ilyen szemetdombon kapirgalo kiskakasok ellen, es ujra virag nohet azon a reszen is a bolygonknak ahol szulettem.

Fake_ID 2010.07.21. 21:34:05

Srácok!
Ahogy az idevágó fórumokat és weboldalakat olvasom, a következő összefüggést vettem észre: Az inexen (index.hu/kultur/zene/fesztival/2010/07/05/dj-razziat_tartottak_a_volton/ olvasható, Jeszenszky Zsolt név alatti hozzászólások modora hasonlít, a fenti néven beíró által sokszor említett www.djfelvilagositas.hu oldaléhoz, így feltételezem, tényleg ő az. Nem kell pszichológusnak lenni ahhoz, hogy észrevegyük, az itt Mária néniként beíró figura modora (talán az arctalanság miatt felbátorodva, önmagát adja), a provokációt, személyeskedést, kioktatást és a lényegről való terelést illetően Jeszenszky Zsolté négyzetre emelve.
Mi ezzel a gond? Az, hogy egyesek, ha nem figyelnek oda, reagálnak a személyeskedésre, terelésre és provokációra, így elveszítve a beszélgetés eredeti fonalát. Mivel mindegy, hogy az egyes sub-szócsatákból ki kerül ki győztesen, -mert ha már kialakultak, Mária néni elérte a célját, azaz ha csak átmenetileg is, de szétkúrta a beszélgetést; arra kérlek titeket, hogy ignoráljátok minden hozzászólását. Teszem ezt minden felhatalmazás nélkül, egyszerűen azért, mert nem szeretném, ha ez a topic elkanyarodva eredeti témájától, egy verbális és morális limbóba torkollna. Mária nénit pedig nem a véleménye, hanem a meglátásom szerint provokatív, így destruktív modora miatt javaslom kirekeszteni ebből a beszélgetésből.

Mária néni 2010.07.21. 21:38:22

Ha én nem szóltam volna hozzá, akkor nem lenne 300 fölött a hsz-ek száma, mert magatoktól még beszélgetni sem tudtok. Csak a személyem iránti gyűlölet tart titeket össze.

Fake_ID 2010.07.21. 22:06:33

Kár, hogy nem vesz részt senki ebben a beszélgetésben a MAHASZ oldaláról (bár lehet hogy csak nincs idejük a plebsre)…

Szívesen látnék egy piechartot, vagy leírást arról, hogy az évi 90.000,-Ft mire és kiknek megy. Legfontosabb lenne, a kedélyek megnyugtatása és a matricavásárlási hajlandóság növelése érdekében, egyértelművé tenni azt, hogy ha egy Dj pl. Noisia-t; Evol Intetnt-et, stb. (direkt írok a műfajban elismert, de a mainstreamtől távol álló csapatokat) játszik, rendesen leadja minden buli után a playlistet, van matricája, akkor az ő évi 90.000-éből ha csak minimális rész is, de eljut az adott csapatokhoz, vagy az ő országukban működő szerzői –jogokat -jogdíjakat kezelő szervezetekhez. Ha ez így működik, akkor van alapja a MAHASZ ilyen irányú tevékenységének. -Persze operatív szinten még szükség lenne némi „debalkanizációra”.

thrill 2010.07.21. 22:40:08

@Mária néni:
Hát tudod én erre egyáltalán nem lennék büszke, sőt...
A hozzászólások negyedét te írtad, a felét a - nevezzük így - "sajátos hangnemednek" köszönhető agresszív reakciók, az maradék meg értelmes emberek felvetései, amiből semmire nem reagáltál, csak továbbra is az uszító, gyűlölködő, hozzá nem értő kommentjeidet nyomattad, amelyekben annak ellenére hogy "én nem is", igenis személyeskedtél, és gyűlölködtél mert úgy látszik csak ezzel tudod kitölteni a mondatok kezdőbetűje és az azt lezáró pont közötti részt. Ha lehetne választani az nulla komment és a fenti között, akkor inkább az előbbire szavazok. Azt a stílust amit te képviselsz inkább nem látom szívesen, és ezzel a legtöbb jóérzésű ember is így van szerintem. Sokan szerintem már elve hozzá sem szólnak, és két kommented után inkább bezárják a browsert - úgy látszik csak te nem veszed észre magad.

Az általam felvetett kérdésekre / felvetésekre MEGINT NEM reagáltál. Pedig ha már egy olyan ügyhöz szólsz hozzá, amiben minden érintett meg van nevezve (most nem a kommentekről beszélek), és olyan jelzőkkel illetsz általad nem ismert embereket, és ítéled el őket annak ellenére hogy az ügy részleteit nyilvánvalóan nem ismered (de még ha ennek ellenkezője is igaz), akkor a legkevesebb lenne, hogy a nagy hanggal előadott véleményed mellé kiállj és vállald magad. De nem teszed - GYÁVA VAGY! Őszintén remélem most láttunk itt utoljára. Mégegyszer ugyanazokra a dolgokra senki sem kíváncsi amiket előadtál, pláne nem ebben a keresetlen stílusban. Viszlát! (vagy inkább ne!)

aril brikha 2010.07.21. 22:59:47

@thrill: te vagy az, kecsapharcos?

aril brikha 2010.07.21. 23:33:06

@thrill: ezek szerint nem. elnézést kérek! :)

Callidus 2010.07.21. 23:48:27

@Mária néni: A tema iranti erdeklodes, es a valtoztatas iranti igeny, az okok keresese, egy jobb modszer kidolgozasa, kigondolasa, es ennek a mai napig alkamlazott nyilvanvaloan destruktiv gyakorlatnak a megszuntetese tart minket ossze.

Engem legalabbis csak ez.
Nem erdekelnek szemelyek. Az ugy a fontos.

Callidus 2010.07.22. 00:00:46

Ha mas nem, legalabb megmarad az utokornak, egy elhagyott szerverlogban, de az eppen kutatast vegzonek biztosan elerheto modon, hogy mi tortent itt 2010 ben. Egy ujjab szilank a korunkrol.

Az internet koraval elkezdodott egy olyan adatrogzitesi folyamat, amivel evekkel ezelottig ossze lehet gyujteni egy-egy terulet fejlodesi jellemzoit. A tortenelemkonyvek mar nem szobeszed, es a gyoztesek elmondasa alapjan lesz lejegyezve.

Minel tobb ember sosrat erinti egy egy dontesed annal biztosabb hogy egyszer kutatok elemzeseben szerepelsz.

Jeszenszky Zsolt szerintem benne lesz a Magyar fejezetben.
Az apja is.

Erdemes volt elni.

Mária néni 2010.07.22. 14:12:08

Szépek ezek a patetikus hangú hozzászólások, világmegváltó kezdeményezések.
Azonban nem szabad elfelejteni a lényeget: egy ember letöltögetett innen-onnan mp3-akat, összemixelte és törvényellenesen hasznot húzott mások szellemi produktumából. Elkapták, megbüntették.
Örvendezzetek, mert működik a jogállam.

Mária néni 2010.07.22. 14:17:12

Ja, elfelejtettem valamit: aki legközelebb a fegyverekkel, meg Szerbiával, vagy hasonlókkal kapcsolatban perceg, az ne csodálkozzon, ha egyszer átnézi valaki a laptopját.
Egyszóval mindenki csak jogtiszta progikat és file-okat tároljon!

mizrolist 2010.07.22. 14:21:20

@Mária néni: felteszem, te is megvetted a Windowsodat is.

Callidus 2010.07.22. 15:57:34

@Mária néni: Jeszenszky Zsolt.

Az utolso hozzaszolasod miatt megerte ez a nehany perc.

Kibujt a szog a zsakbol. Itt van az igazsag!

Tehat hatosagosdit akarsz jatszani :)) A legviccesebb hogy rajtam. Svajci allampolgarkent meg akkor is nevetnek rajtad ha az EU soros elnokseget szerezned meg akarnokkent.
Figyi Jeszy. a titulusod: a Magyar Lemezlovas Egyesulet nemtudomkije. Erted.. lemezlovas. :)))

A temara visszaterve.

A laptopatnezosdi bohockodasod azon felul hogy szegeny magyar polgartarsaidat terrorizalod vele (es meg ram is ramprobalsz :)) ) eredmenyez barmilyen hasznot az emberiseg, esetleg magyarorszag szamara?

Ez a kerdes 3 napja. Es valasz nem erkezik.

Tr4sher 2010.07.22. 16:00:38

Húú, itt még mindig megy a buli? :)

@thrill: Teljesen fölös várni hogy felfedje magát, neki ez a szakmája, hivatásos kötözködő. De azt azért elfelejtni a néni, mert szenilis, hogy a neten netán hagy nyomot maga után.

@Mária néni: Nénje! De maradjunk inkább a tegeződésnél, hisz nem vagy oly öreg. Szóval kedves Mária! Nem kéne inkább a saját szabóságának portáján seperni? S jut eszembe milyen az idő Salgótarjánban? Legközelebb okosabb légy!

Mária néni 2010.07.22. 18:01:33

Ha valaki emlegeti annak a bizonyos Jeszenszkynek a szüleit és történetesen annak a személynek átnétik az adathordozóit, még nincs ok-okozati összefüggés. Főleg nem az én személyem a két esemény között, ugyanis én sem az egyiket nem ismerem, sem nem foglalkozom amatőr DJ-k ellenőrzésével.

Én egy nyugdíjas nénike vagyok, aki szerint a törvényt be kell tartani, lopni nem szabad és a bűneinket meg kell bánni.

Bánjátok meg, amíg nem késő!

mizrolist 2010.07.22. 18:05:28

@Mária néni: a te birtokodban is van olyan eszköz, ami képes jogdíjköteles tartalmat tárolni; biztos, hogy tárolsz is rajta ilyet; és mégsem fizettél utána jogdíjat.

Mária néni 2010.07.22. 18:09:08

@mizrolist:
Én az unokám számítógépéről internetezek, most én vigyázok rájuk, ameddig nyaralnak a lányomék. Ezért nincs az én birtokomban ilyen eszköz.
Viszont az unokám szmítógépét én vettem a DELL-től jogtiszta Windows-al, Office-al és valamilyen vírusölővel. Ha én ki tudtam fizetni, akkor más is ki tudja.
Azért, mert a legtöbbetek lopott holmit használ, még nem az a normális. Legalább lássátok be, hogy rosszat tesztek. gyakoroljatok önkritikát!

Mária néni 2010.07.22. 18:10:27

A nagyobbik unokám most van a Corvin közben, a ponthatárok miatt. ha felveszik, akkor ma ünnepelünk és megbocsájtok nektek. Akkor megússzátok!

mizrolist 2010.07.22. 18:18:30

@Mária néni: dehogy nincs. Agynak hívják. Igaz, arra még nem vetett ki járulékot az Artisjus...

Callidus 2010.07.22. 18:51:11

@Mária néni:

Eszembe jutnak rolad a nehany afrikai tartomanyban kivenhedt kalasnyikovval hadonaszo ultraprimitiv hadurak.
Azoknak eleg volt egy videolejatszo, meg egy stallone film hogy ne akarjak a vilagot megtamadni. (a szomszed volgyben persze
mar nem ismerte oket senki)

Neked eleg lenne a kis 90.000es sarcod.

Csak elfelejted hogy te europaban elsz. Nem lesz olyan egyszeru, mert a kalasnyikovod ugyanugy beragad. Ha nem ma, akkor holnap.
Es teszek rola hogy megismerjenek a szomszed volgyben is.

Mária néni 2010.07.22. 18:57:55

@Callidus:
Ez a patetikus ömlengésed, sántító hasonlatid és fájdalmas erőlködésed arra, hogy eredeti legyél visszájára sült el; túl sokat nézted a Csillagok háborúját.
Olvass inkább könyveket.

Callidus 2010.07.22. 18:59:33

@Mária néni: Szomoru hogy azon az orszagon eloskodsz ahol elsz.
Te is tudod ebbol nem sulhet ki jo. Valtozasok vannak szerencsere, vilagszerte. Meg egy olyan kis istenhatamogotti hely sem maradhat ki belole ahol garazdalkodsz.
Az embereknek nyilik ki a szemuk, kezdik megerteni hogy fejlodni kell elsosorban. A materializmus aminek buvoleteben elsz pitianer. Foleg balkani szinten.

Tegy valami hasznosat. Meg nem keso.

Callidus 2010.07.22. 19:00:40

@Mária néni: Vegre osszeszedted a batorsagodat es visszairtal. Ennyit mar elertem a csillagok haborujaval.

Most hogy ramhanytal, johet valami ertelmes allaspont is.

Mária néni 2010.07.22. 19:01:49

@Callidus:
Az adómból sok olyan kis haszontalan kölköt tartok el, mint te. Még a gázt is az én adómból támogatja az állam, aivel támogatják a szüleidet, hogy melegben internetezhess télen :-)

Callidus 2010.07.22. 19:01:59

A kerdesek fentebb.

Varom. Legyen mit megvitatni, mert a szemelyed csak egy kelet europai formanyomtatvany. Az amit teszel, engem az erdekel.

Callidus 2010.07.22. 19:03:21

@Mária néni: A te adodbol ha jol hallottam a szlovak kiskolkoket tartod melegben. Amivel semmi baj nincs, csak akkor ne hozakodj elo vele, mint a becsuleted utolso mentsvara.

Mária néni 2010.07.22. 19:04:19

@Callidus: én nem akarlak megbántani, de nem érdekelnek a kérdéseid. nem értem, hogy miért kellene nekem válaszolnom a te kérdéseidre. Szerintem nem kell.

Callidus 2010.07.22. 19:05:06

Vedd meg a szerencsetlen amator zeneszekkel szembeni kontraproduktiv szurke eljarast.

Erre vagyok kivancsi.

Callidus 2010.07.22. 19:05:54

@Mária néni: Szerintem pedig nyugodtan valaszolhatsz, hiszen biztos vagy a dolgodban. Nem?

Mária néni 2010.07.22. 19:07:39

Az a zenész, aki hangszeren játszik. Aki laptopon lejátszik felvett mp3-akat, az nem zeneművészet, az csak szórakozik. Aki másnak játsza le a felvett zenéket és pénzt kér érte, az csaló.

Mária néni 2010.07.22. 19:08:48

És még annyit: a zenés művész. A művész alkot.
Aki mp3-akat kavaringyózik a laptopján, annál az alkotásnál jobbat csinál az unokám a bilin.

Callidus 2010.07.22. 19:13:21

Az a hatosag aki elszamoltathato. Az az adoszedo aki ellenorizheto.

Jeszenszky Zsolt ezek egyikenek sem felel meg.

A tancosoktol, ritmikus gimnasztikat bemutato iskolascsoportoktol mikor kezdi el szedni a sapot a MAHASZ kommando?

Miert ismeretlen ez a fajta ertelmezese a torvenyeknek a fejlett nyugati tarsadalmakban?

Es ami a legfontosabb:

Milyen fejlodest indukalt ez az eljaras a magyar zeneiparban?

Callidus 2010.07.22. 19:16:09

@Mária néni: Annakidejen te is igy kezdted a "szakmat". Szerinted nem emlexik ra senki?

Nem jott ossze, nem lettel sikeres. Akkor jott a vizsgaztatasi szandek. Hogy majd te levizsgaztatod az ujoncokat?!

Nem jott ossze.

Most pedig ezzel az adoval igyexel tonkretenni a kezdo, es nemzetkozi szinten is eredmenyeket elero, elerheto fiatal zeneszeket.

Hol van itt a fejlodes? Hol itt a pozitivum?

Callidus 2010.07.22. 19:19:41

Egy fejlett nyugati tarsadalomban hagyjak kibontakozni a fitala muveszeket. Ezert lehetnek jelen.

Te nem tartod muveszetnek a "lemezlovas" munkajat.

Ugy ahogy ti csinaltatok annakidejen az nem is az.. am tobb ezer embert behuzni egy egy szorakozohelyre, az mar az.

Raadasul itt a vilag boldogabbik felen, a kiadok kuldik el a zeneiket a "lemezlovasokank" hogy a nagykozonsegnek is bemutathassak.

Mindenki jol jar.

Az adoval, csak te jarsz jol.

Callidus 2010.07.22. 19:22:01

Itt vagy ezen az oldalon.
Ahova a pozsi feltoltott egy mixet.

Ha tovabbra is sikeres lesz a vedelmi penz szedo akciod, ilyen zenek nem szuletnek majd.

Nem szulethetnek. Mert te beletankolod oket az autodba.

Szerintem ez nem fair.

Callidus 2010.07.22. 19:23:30

Menj el dolgozni, hozz letre valami produktumot.

Mindegy mit. Fonj kosarat. Csak ne rombolj. Ne pusztitsd azt a szerencsetlen orszagot ahol elsz.

Mit csinalsz majd a penzeddel ha csak a spigiboy lemezet tudod megvenni belole? Nem lesz unalmas?

Callidus 2010.07.22. 19:26:45

A legrosszabb hogy feleslegesen magyarazom ezt neked.. tudod te jol mirol beszelek. Nem vagy hulye.
Kibogarasztad a torvenybol, leultel vegiggondoltad.. megvolt a "nagy otlet". Ezzel jo penzt kaszalunk..

De mit er a penz ha nem tudod hol elkolteni?

En ezert jottem el. Es bizom benne hogy egy nap majd vissza tudok menni. De ehhez az kellene hogy az idoben ne keljen visszautaznom ferihegyre erkezve.

Mária néni 2010.07.22. 19:29:14

@Callidus:
Te úgy szólsz hozzám, mintha ismerősöd lennék.

Callidus 2010.07.22. 19:30:19

Hozzatok letre valami zeneakademiat. Vagy valami egyedulallo klubbot, zenet, modszert a zenelesre, zenekart, stilust, barmit.

Kuldjetek el a legjobbakat tanulni valahova, fejlodjetek, fogjatok ossze.

Ne egymas zsebebol huzogassatok a fillereket, mert ugy mindenki ideges. Latod minden nap. A barataid arcan. Valaki oket is huzogatja. Mikor lesz mar eleg?

Callidus 2010.07.22. 19:31:28

@Mária néni: ha valamit letrehozol, lehetsz az.

mizrolist 2010.07.22. 19:38:32

@Callidus: az iskolai ünnepélyek után (ha valamilyen zene is van) már kell fizetni. Akkor is, ha semmilyen belépő vagy bevétel nincs.

Mária néni 2010.07.22. 19:39:37

Elég már a nyafizásból. Dolgozni kell, adót fizetni, mint én. Nem másra mutogatni, sírni, potyát lesni.

Callidus 2010.07.22. 19:45:35

@mizrolist: nem hiszem el. Keptelenseg.

@Mária néni: Valami legalabb atment? Ezt a kamuarroganciat hagyjuk meg masnak. Tudsz te valaszolni ha akarsz.

Milyen eredmenyek szulettek a magyar zeneiparban "sap" bevezetese ota?

Mária néni 2010.07.22. 19:47:16

@Callidus: Magyar "zeneipar"?
maffia, anarchia, tehetségtelen lúzerek, kivénhedt komcsik. Erről beszélsz?

Callidus 2010.07.22. 20:07:23

nemtudom. mert innen lathatatlan.

Az anima sound systemet hallottam jatszva itt ott.

Kb ennyi.

A djk legalabb majdnem up-to date zenet jatszanak. Jatszananak, ha nem venne el toluk a laptopot a te altalad emlitett garnitura.

mizrolist 2010.07.22. 21:42:08

@Callidus: hidd csak el, pár hónapja volt róla 2-3 írás, pl. az IT Cafén... (Mária néni amúgy csak egy tehetséges troll, kár rá ennyi energiát pazarolni)

Fake_ID 2010.07.23. 02:01:13

Megy-e külföldre is az évi 90-ből?
Eljut-e, legalább egy molekulányi pénz abból, a ténylegesen játszott művészeknek?

Ennyi.

(én ha MAHASZOS lennék, válaszolnék és azt részletekbe-menően tenném.)

Mária néni 2010.07.23. 14:35:37

Mindenkit megnyugtathatok, hogy a befizetett járulékok, adók sorsát arra hivatott, hozzáértő szakemberek kezelik és a megfelelő helyre kerül, azokhoz, akiket megillet. Az ésszerű kezelési költségek pedig a rendszer működtetésére fordítódnak.
Persze tudni kell, hogy amennyiben valaki ellenáll, pereskedik, stb. az növeli a költségeket, emiatt szükséges több birság kivetése, vagy magasabb összegek kiszabása. Ezért könnyen belátható, hogy aki akadályokat támaszt, az a többiek magasabb birságáért felelős.

Callidus 2010.07.23. 19:06:16

@Mária néni:

Ez a fajta bullshit erveles csak a balkanon allja meg a helyet.

En viszont befejeztem itt. Csak az idomet pazarlom. Pontosan tudni fogod mirol beszelek Jeszy. Hamarosan.

Menekulni Angliat meg Svajcot mar most kiloheted. Nehogy valaki mar a hataron atnezze a laptopodat, es az anusodat, illegalis szubsztanciakat keresve.

En reszemrol befejeztem. Idopocsekolas a szuklatokoru ostobasaggal vitatkozni.

Az utolso aki elhagyja az orszagot, majd oltsa le a villanyt. Ne uljon ott ez a szerencsetlen kivilagitva.

Sajnalom hogy ez az outcome. #
Az en kornyezetem nem romlik.
A tietek viszont naprol napra.
Erre buszke lehet az egesz csalad.

Fake_ID 2010.07.23. 23:10:25

@Callidus: Ez az érvelés pontosan olyan, mint amilyet egy idős, kissé szenilis nagymamától elvárhatunk.
-Ennyire futja, légy megértő!

stadtkind 2010.07.28. 04:22:07

Visszaolvasva is sírok kb néhol, ami itt megy.

1, Ha jogi panaszod van, írj a képviselődnek, vagy petíció vagy bármi. Anyázással nem haladunk előre.

2, A rendszerben vannak jócskán irrealitások. Kihez kerül a pénz, és mennyi, és az ötletgazdához mennyi, és ingyenélő megoldásokkal fut a rendszer, az is probléma, szóval érthető mi a gond, és reformálni kéne. Az, hogy Pozsi nem tudta bizonyítani, hogy jogtiszta zenék vannak a laptopján, az az ő problémája, és ne csodálkozzon, hogy lefoglalják. Az, hogy nyugaton mennyit kérnek és itt mennyit kérnek, az megint egy más tészta. Ez még nem ad okot az illegalitásra.

3, Ha valaki több tízezer MP3-at (!!!) tárol a gépén, amit majd le akar játszani mint előadóművész, az a zenét, mint művészetet csúfolta meg durván a minőséget illetően. Ezek ássák el magukat. A MIDI kontrolleres prüntyögtetést meg ne keverjük a mixeléssel, mert ott azért közelítünk az előadóművészi irányhoz. Az MP3-as mixelgetés ettől mocskosul távol áll.

4, A másik aranyos kérdés, hogy a mashupokat hogyan kezeljük, mert elvileg összemosásra is engedély kéne külön, aztán ha valaki a mashupokat saját eredeti produktumként kezeli, akkor ott már bajok vannak.

5, Yodáról meg annyit, hogy ha én külföldre megyek az autómmal, ahol közutakon adott esetben útdíjat kell fizetni, attól még nem kezdem el twitteren lehúzni a másik országot, hogy el akarták venni a kocsim, meg akartak büntetni, mert nem fizettem ki, mert ugye nálunk nincs útdíj.. németeknél lehet repeszteni autópályán, nálunk 130. Ettől még mindenhol be kell tartani a törvényeket, akármennyire szarok is azok.

5+1: Írj a képviselődnek, ha változtatni akarsz!
süti beállítások módosítása