Töltsd le az új Glitch Mob albumot, ezzel segíted Haiti újjáépítését

2011.01.13. 03:01 Simon Iddol

A Glitch Mob kihozta a  Drink The Sea című albumuk 24 számos, dupla remixgyűjteményét. Aki 10 dollárt adományoz Haiti újjáépítésére az megkapja a remixválogatás mindkét részét, a második egyébként február 12-én jelenik meg. Az adományozók ezen felül hozzáférést kapnak a DownloadtoDonate.org egyre bővülő adatbázisához is, ezen az oldalon a Glitch Mob-on kívül más zenészek is felajánlják műveiket a jóügy érdekében. Az adományokat Haiti újjáéítésére használják fel és olyan nonprofit szervezetek kapják akik a helyszínen vesznek részt a munkában.

ITT LEHET CSATLAKOZNI!

ez pedig a  Drink The Sea: The Remixes Vol. 1 kedvcsinálónak

4 komment

Címkék: mp3 még legális the glitch mob

A bejegyzés trackback címe:

https://apc.blog.hu/api/trackback/id/tr662580269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porquenotecallas · http://antiblog.blog.hu 2011.01.13. 09:36:22

Tisztázzunk egy fontos dolgot, mielőtt a szuperokos kommentelők elkezdik a szokásos ÉLJEN A TORRENT, VESSZEN AZ ARTISJUS, A ZENE LEGYEN INGYEN, EZT MONDJÁK A ZENÉÉSZEK IS, ÚGYIS A KONCERTEKBŐL ÉLNEK, TÖBBET KERESNEK A KIADÓK MEG A LEMEZELADÁSOK NÉLKÜL, stb. mantráikat.
A cikkben is hallhatjuk végre egy hiteles, valódi szakembertől, hogy egyáltalán NEM megy jobban a koncertbiznisz, hogy a koncert és a lemezeladás kéz a kézben, egymást erősítve tud(ott) hosszú távon sikeres sztárokat felépíteni, és hogy a magas koncertbevételek mindössze néhány, évtizedek óta befutott (és persze a kiadóik által felépített, sok lemezt eladott) előadó között oszlanak el, itthon és külföldön egyaránt. A fiataloknak egyre rosszabbul megy, egyre kevesebb jut el közülük a széles körű ismertséghez, itthon az utóbbi 10 évben gyakorlatilag senki. És azért nem születnek igazi, komoly, átütő, "nagy" dalok mostanában, mert az a profi háttér, amely ezeket megírja, tökéletesíti, befuttatja, egész egyszerűen elpárolgott amiatt, hogy nem éri meg zenéket csinálni, abba befektetni, és a profizmus máshol próbál megélni.
Persze, nyilván jönnek majd ugyanazok a válaszok erre is. Dehogynincs sikeres banda, XY is minden héten 300 embernek játszik a Gödörben meg a Dűrerben, és a Z Project zenéjét is már 78-an letöltötték a Beatport-ról, ezzel 156 hete vezeti az ottani eladási listát, stb.
Dehát a kommentelők már csak ilyenek. Kijelentik, hogy a hó piros. Te bizonyítod tudományosan, hogy fehér. (És a fehér színnek a piros egy alkotóeleme.) Ezt elmondhatod tízszer. Ők: de akkor is piros. És különben is a k**va anyádat. :) Főleg, mert pénzt mersz kérni a zenédért.

2011.01.13. 10:43:14

@porquenotecallas: én akár ezt is elhiszem, de figyelj, kiadó cégeket támogatni manapság nem menő. Sokkal több ember van, aki viszont a művészeknek szívesebben ad. A rendszer elavult.
Én már vettem olyan zenét (filmet, szoftvert) amit megbántam.
Ha műszakilag meg lehetne oldani, akkor jó lenne pl. az olyan megoldás, ahol kapsz 1 pár nap / 1 hét trialt ingyen vagy fillérekért, aztán megveszed, ha akarod... számomra ez jelentene egyfajta megoldást. Az a zene amit mindegyre beteszek a lejátszóba nyilván többet ér mint az, amit 1-2x hallgatok meg és elrakom. Nem fair ugyanannyit fizetni érte.
Én ezért "trialozom" és azt veszem meg, ami különösen tetszett.
Az, hogy egyesek jól megélnek mások meg nem, teljesen érthető. Tehetség, kreativitás és közönség ízlés kérdése.

porquenotecallas · http://antiblog.blog.hu 2011.01.13. 19:46:25

hú, itt egy helyre válaszoltam két teljesen különböző, másutt megjelent cikkre, bocs. :)
de kerek volt, amit írtam., ez a lényeg. :)

@randomgenerator:
ez a "Kiadókat támogatni" szöveg az, ami nem menő. Meg persze tudom, a zenéért fizetni sem menő, ellopni annál inkább, aztán megideologizáljuk valami jópofával, hogy "köcsög kiadók, úgyis meglopják a zenészeket", stb. (nem feltétlenól Rólad beszélek, általánosságban jellemző ez a mentalitás)
szóval amikor megveszel egy zenét, amit egy kiadó hozott létre (mert ő fizette a stúdiót, stb.) és ő reklámozott, promotált egy rakat pénzért, ezzel ismertséghez jutva az előadót, akkor marhára nem TÁMOGATOD a kiadót, hanem egy teljesen korrekt SZOLGÁLTATÁS-ELLENSZOLGÁLTATÁS dolog történik. Amikor kiflit veszel, akkor sem TÁMOGATOD az Interspart (sem a péket), hanem kifizeted azt az árat, amennyiért az eladási oldal szereplőinek megéri az egész sütés-szállítás-árusítás-stb. procedúra. Támogatni az Interspar pénztárosát tudod, ha elveszti a munkáját, amiért mindenki ellopja a kiflit, és be kell zárni a boltnak, mert tönkremegy. A kiadóknál dolgozó hús-vér emberekkel pontosan ez történik.

2011.01.13. 20:10:15

@porquenotecallas: A zene az a termékkategória amiért fizet az ember, aztán megtudja, milyen. Miközben a zenész kap vagy 10%-ot belőle. Nekem ezzel gondom van. Ha pl. menne itt a pandora.com akkor azon (is) trialoznék (jelenleg talán havi 5 dolcsi az előfzetés usában, ez nálunk is simán elfogadható ár lenne), így torrentből trialozom. Zenét sosem vettem reklám miatt, így a marketingköltség szerintem fölösleges. Ott a rádió, a youtube, az internet, ha valaki reklámozni akarja magát. Nem tudom, a stúdiómunka miatt kerül-e 4e forintba egy cd... de elég borsosnak tűnik.
süti beállítások módosítása