Miért nem lett az új OK Go videóból vírus kampány?

2010.01.13. 16:51 Simon Iddol

A víruskampány (viral) az a jelenség amikor egy vicces, vagy annak vélt dolgot boldog-boldogtalan küldözget egymásnak és így pld. egy YouTube videó milliós nézettséget kap pár nap alatt. Ezek a víruskampányok természetesen brutális erejű ingyenreklámot biztosítanak és a hatás pénzben is jól mérhető, ha az adott tartalom mondjuk egy megvásárolható zeneszám.

Ha a fenti képet megnézzük, akkor egyből lehet látni a választ, hogy mi a helyzet az adott klippel, de mi is történt?

Az OK Go zenekar 2006-os Here It Goes Again című videójával igen komoly online népszerűségre tett szert. Több mint negyven millióan látták a klippet a mai napig. A banda azóta is jól elvan az erre a klippre alapozott hírnevével, nyilvánvalóan a tényleges rajongótáboruk sokkal kisebb mint a YouTube videóik nézettsége, a zene azonban jópofa, a zeneblogok szeretik őket, így várható volt, hogy a legújabb videójukkal megismétlődhet a viral sztori. Ám kiadó, a szokásos zeneipari töketlenkedéssel vagy inkább bénázással rendesen keresztbe tett. A PR ügynökség kiküldte a promóciós emailt a fontosabb zeneblogoknak, mi is megkaptuk. Azonban mikor meg akartam nézni a művet a fenti üzenet fogadott. A This Too Shall Pass videójának premierjére a kiadó a YouTube-al szerződött és az egész internet legundorítóbb és legbutább védelmi rendszerét is bevetették, a geobanning-ot. Azaz, csak a kiválasztott országokból lehet megnézni a klippet. A zenekar ideges, a rajongók felháborodtak, a cinikusak röhögnek és az ellendrukkerek és a közönbösek szerint pedig a szám és a klip is úgy szar ahogy van.

Mikor fogják már fel a tisztelt lemezkiadók, hogy az ilyen húzásokkal a saját sírjukat ássák, ami mellesleg már egyébként is félig készen van. A geobanning öngyilkosság és védelemnek béna. Amikor a művészek egyre jobb és kreatívabb módszereket találnak ki, hogy a tartalmat eljuttassák a rajongókhoz, akkor valakik úgy akarnak sikeresek lenni, hogy nem engedik, hogy a rajongókhoz eljusson az üzenet? Persze az is lehet, hogy ez maga a víruskampány, mert most mindenki erről beszél. De akkor mi a következő ilyen húzás? Feltöltenek majd egy akármilyen videót, mindegy hogy mit mert úgysem látja senki, bannolják az egész világot az Északi-sark kivételével, majd pingvines képeket küldenek PR emailben? De lehetne az is, hogy az eredeti videókazetta egy léghajóban volt, de az sajnos elszabadult...

Szólj hozzá!

Címkék: video youtube ok go zsongás

A bejegyzés trackback címe:

https://apc.blog.hu/api/trackback/id/tr911669787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása