Audio Hacker Pro, a mashupkészítő csodafegyver

2009.04.11. 15:13 Simon Iddol

Néhány napja jelent meg ez az érdekes thread a GYBO-n, ami a világ legfontosabb mashup fóruma. A thread témája az, hogy ki hogyan kezdett mashupokat készíteni, mik a legjobb technikák, és hogyan lehet ezeket megtanulni. Kedves barátunk, World Famous Audio Hacker itt árulta el a titkot (amit már azért valahol mindenki sejthetett), hogy a világ legjobb mashup producerei kivétel nélkül egy titkos szoftvert használnak, ez az Audio Hacker Pro. Hogy készíthetsz briliáns mashupokat négy gyors és könnyű lépésben? Olvasd el világmegváltó leírásunkat és töltsd le az Audio Hacker Pro 8.1-es verzióját ingyenesen a tovább után.

Audio Hacker Pro 8.1
World Famous Audio Hacker tutorialja

Még nem használtad az Audio Hacker Pro-t?! Íme, így tudod a legtöbbet kihozni belőle! A saját példányodat a poszt végén tudod beszerezni.

Első lépés - File >> az első fájl kiválasztása ( "A" az "A+B"-ből ).. legyen ez az acapella

Második lépés - File >> a második fájl kiválasztása ( "B" az "A+B"-ből ).. legyen ez a zenei alap (instrumental)

Harmadik lépés - Special >> fájlok összeolvasztása.. Néha a régimódi mashup producerek a 'mashup' gombot használják, de ez nem elég. A 'mashup' gomb csak összekeveri a két sávot, ám a 'merge' funkció tökéletesen megoldja a hangnem és a szinkronizáció problémáit is. Lehet, hogy három-négy percig is eltart, amíg a géped végigszámolja az egészet, de megéri kivárni.

Negyedik lépés - File >> Az eredmény mentése.. Mivel nem egyértelmű, ezért ez a legfontosabb rész. A 'Save Result' menti el a kész mashupodat egy audiófájlban, ez lehet wav vagy mp3. A 'Save' vagy a 'Save As' a projektet menti el és ekkor az eredeti fájlokat külön menti!

Szóval most már tudod, hogy a leghíresebb mashup producerek, mint Freelance Hellraiser, Go Home Productions vagy Party Ben - mind a 'Merge' funkciót használják. Ha letöltöd az Audio Hacker Pro-t, akkor ezzel a megoldással újabb kísérleteket is végezhetsz, a hagyományos A+B formulán túl. Létezik a szoftverhez egy 'Stutter' plugin, sokforrású multilayered mashupok készítéséhez, Audiodile és Rhythm Scholar egyértelműen ezt használják.
Jó mulatást!

- WF.

... és amire eddig vártál...

Figyelem! Az APC és World Famous Audio Hacker NEM felelősek azért, amit ennek a linknek a túloldalán találsz! Ha valóban szeretnéd fejleszteni a mixtudásodat, vagy szeretnél megtanulni mashupokat készíteni, akkor olvass el egy IGAZI könyvet erről a témáról! Reméljük, mindenkinek leesett, hogy ez csak egy geekvicc. De ha még mindig nem jöttél rá, hogy tréfáltunk, akkor kattints, és szerezd be a saját Audio Hacker Pro példányodat...

banner

 

 

21 komment

Címkék: szoftver vicc mashup fake zsongás audio hacker pro

A bejegyzés trackback címe:

https://apc.blog.hu/api/trackback/id/tr511059457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomás 2009.04.11. 17:57:54

Oké vicces, de nem bootleg az a mashup inkább?

88wx335dsf 2009.04.11. 18:04:01

Két fosból általában egy harmadik fos lesz, a különbség annyi, hogy az első kettőnél nagyobb ;-)

Ennyit a mashupról.

- SunDisc - 2009.04.11. 18:09:56

@88wx335dsf:

Én nagyon is szeretem a mashupokat, főleg trance területén lehet hihetetlen összekeveréséket találni.

De úgysem foglak meggyőzni.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2009.04.11. 18:25:42

De az összekeverendő éneksávot, és az ének nélküli zenét továbbra is nekem kell beszerezni/előállítani. És aki már erre képes, valószínüleg nem okoz neki gondot, hogy mondjuk soundforgeban összerakjon belőlük egy mashupot.

I'll be Beck! 2009.04.11. 19:42:07

Én Lobsterdust cuccait bírom. Most is az Everybody Do It Again megy. Meg persze www.djbc.net/glass/ überelhetetlen.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.04.11. 20:13:14

Nem akarok ünneprontó lenni, és elismerem a tájékozatlanságomat, de mégis mi a tököm ez? Átkeverni egy számot a másikba? Nekem is eltartana három-négy percig, amíg elintézem a dolgot, még az ütemet is megtartom, ami ezekkel a mostani dömdöm muzsikákkal nem egy komoly produkció. De most akkor mi ebben a közérdekű közlemény?

Már többször hallottam olyat, hogy valami kislibát megkérdez a reporter, hogy "és te milyen zenét szeretsz?" Gondoltam, mond valami bandát, előadót, énekest, tátikabohócot, akárkit. Erre a kisliba azt mondja, hogy "én a DJ Kutyaszar zenéjét szeretem a legjobban." Eleinte azt hittem, hogy csak viccel. Aztán pár esettel később már azt hittem, hogy nem normálisak. Még most is itt tartok.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.04.11. 20:15:29

Ezúton kérek elnézést DJ Kutyaszar rokonaitól és barátaitól, ha valóban létezik ilyen nevű művész-szakiparos.

Simon Iddol · http://apc.blog.hu 2009.04.11. 20:35:33

@tomás: a bootleg és a mashup ugyanaz
régen inkább bootleg volt, ma inkább mashup
de pld a franciáknálmég mindig inkább bootleg
de mindkét kifejezés ugyanazt jelenti
kettő vagy több dalból előállított harmadik, új dalt

@88wx335dsf: igazad van, lehet ilyen verzió is, de én már sokszor hallottam olyan mashupot amikor két fosból valami tök jó lett

@patrona-: acapellák és instrumentálok tömege érhető el ingyen és legálisan minden különösebb erőfeszítés nélkül, de igen igazad van, ha valaki tud acapellát csinálni akkor a mashup készítés nem is lehet akadály


@Môžeš mi pomôcť?:
ahhh az öreg Lobsta, igen ő is nagyon jó

@Androsz:
nem átkeverésről van szó
a mashup ahogy fent is mondtam egy új dal amit más korábban már létező dalokból lett összeállítva

a DJ Kutyaszar a legkomolyabb DJ név :D
egyébként lehet és van is a jó DJ-knek saját stílusa
de ez mashup producerekre különösen igaz
végül is dalokat gyártanak ;)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.04.11. 20:58:45

@Simon Iddol: Hát, talán már kezdem érteni. Tudom, én vagyok maradi, de én még azt szoktam meg, hogy a zenét zenész készíti. A DJ sem volt teljesen lényegtelen, persze, hiszen ő szerzi meg, válogatja össze és tálalja a zenét, a saját ízlését is alapul használva, és azok járnak hozzá, akik az ő általa hozott zenéket szeretni szokták.

Régebben egy előadó albuma olyan volt, mint egy többfogásos vacsora, mindegyik étel a zenész által megkomponálva, csiszolgatva, előadva, kevergetve. De ezek alapján a mai zenészek alapanyagokat gyártanak, nem zenét. Keményítőt, zselatint, nátrium-glutamátot, almalevet, málnaaroma-pótlót. A DJ meg kihoz belőlük valamit.

Tudom, hogy sok gyereknek ma mindegy, hogy mi szól, csak lüktessen a fejében, amíg tart a szer hatása. Azoknak már mindegy. De aki még nem olyan, azzal egyszer megkóstoltathatna valaki egy jó zenész által kikavart érdekességet, netán még rá is kaphatnának.

Bocs, tudom, hogy itt valami szuperszoftverről volt szó, így off voltam, de eddig még sosem volt alkalmam megtudni, hogy én vagyok-e tévedésben. Hát nem.

Simon Iddol · http://apc.blog.hu 2009.04.11. 21:11:43

@Androsz: nem nem nincs szuperszoftver :D ez egy vicc ;)

a DJ-k és a mashup producerek nem egy kalap alá valók

sok mashup producer van aki nem is DJkedik, sok DJ van aki nem is szereti a mashupokat
és akkor az egyéb verziókat még nem is soroljuk

de az biztos hogy a mashup producerek közelebb állnak a hagyományos 'zenész' fogalomhoz

hallgasd meg mondjuk Flying White Dots albumait
www.flyingwhitedots.com
ő az egyik kedvenc mashup producerem
csak albumokat készít évente egyet
lehet hogy nem jön be az ambient chill out stílusa
de sorry nem tudom milyen zenéket szeretsz

vagy pld itt van DJ Zebra
ő DJ és mashup producer is
Franciaországban hihetetlenül nagy sztár
élmény hallani minden egyes darabját
audioporncentral.com/tag/dj-zebra

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2009.04.11. 21:28:29

Konzervativ vagyok, nekem a zene az amit zenesz alkot es hangszeren jatsszak.
Isten latja lelkem, megprobaltam meghallgatni egy-ket szerzemenyt, de egyszeruen nem tudom elkepzelni, a fejfajason kivul milyen elmenyt adhatnak ezek a zajok...
Na, inkabb elmegyek egy metalkocsmaba. :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.04.11. 22:15:56

@Simon Iddol: Köszönöm a kiigazítást, sosem késő új dolgokat tanulni. Ezt a mashup producert én még életemben nem hallottam, de nem is sűrűn fordulok meg olyan közegben, ahol ez élő fogalom. Sokféle zenét szeretek, nem is érdemes sorolni, még olyan minimalista elektronikus zenéket is élvezetesnek tartok, mint az ős-Kraftwerk némely dobása, például. Tehát ha jól szól, tőlem ez is jöhet. Hallottam már érdekes dolgokat, de többnyire érdektelennek és színtelennek találtam, vagy akár idegesítőnek is. Lehet, hogy azért, mert ezeket tehát sokszor alkotórészekből rakja össze valaki. Sebaj, azért régen is volt rossz zene bőven. De amiket ajánlottál, ki fogom próbálni. Üdv.

Simon Iddol · http://apc.blog.hu 2009.04.11. 22:41:44

@Mao elvtárs: zajok? vannak pomás metál mashupok is, de tényleg ízléek és ...

@Androsz: szívesen, remélem tetszenek majd

h4z4rd 2009.04.11. 23:38:07

Jobban szeretem én is, ha egy zenét nem molekulákból rak össze valami audio-vegyész, de hallottam már meglepően jó bootlegeket is, a legjobb példa erre a Jacko féle Billy Jean és Deák Bill (ha jól rémlik) Hosszú lábú asszony című remekművének elegye.
Nem tudom, ki követte el, de kikezdhetetlenül jó lett.

Minden esetre konklúzóként közreadnék egy régi erdélyi axiómát, amely tartalmilag egyre csak dagad (bocs, néhol nem éppen pc):

A sör nem ital,
az asszony nem ember,
a medve nem játék.
A dacia nem autó,
a rap nem zene,
a dj nem zenész.
;)

C vitamin 2009.04.12. 00:14:22

A karmester is csak egy kalimpáló bohóc... ;)

a_tom 2009.04.12. 11:59:52

Mashup producer? Ez majdnem jobb mint az Épület manager.

aquasky 2009.04.17. 23:08:21

Lehet én vagyok a vak és amatőr, de hol tudom letölteni a szoftvert, mert nem találom a linkjét.
Szeretném magam kipróbálni, hátha összehozok valami "kutyaszart". :-)

Simon Iddol · http://apc.blog.hu 2009.04.17. 23:12:56

@aquasky: jajjjj
nincs ilyen szoftver, ez egy vicc

nem olvastad el a cikket? mondjuk a végét??

de ha valóban szeretnéd kipróbálni magad a mashup lészítésben akkor gyakorlatilag bármelyik audio editor szoftver megfelelő

Audacity, Cubase, Acid én spec a Ableton Live-ot ajánlom
a demóverzió ami ingyenesen letölthető az pont megfelelő arra hogy kipróbáld magad.

aquasky 2009.04.18. 12:15:04

@Simon Iddol: Hűha wazz, ez nagyon kellemetlen. Valóban nem olvastam végig. az utolsó bekezdés (a lényeg), kimaradt!!! Elnézést!
Akkor maradok az Acidnél! :-)

Simon Iddol · http://apc.blog.hu 2009.04.18. 12:16:31

@aquasky: pedig minden létező eszközzel próbáltuk lebuktatni magunkat ;)

1Devil 2013.09.04. 11:24:49

sziasztok eszt a progit hol lehet letolteni?
süti beállítások módosítása